Asociatia Nevazatorilor din Romania - Filiala Judeteana Brasov Activeaza in domeniile: sanatate si servicii sociale din anul 1961


    Cautare avansata

Adresa:
Str. Castelului Nr. 106
Brasov 500014 , Brasov
Regiunea: 7 Centru

Tel: ++4-0368-429.123, ++4-0268-478.328
Fax: ++4-0368-429.123
E-mail: bvanvr@gmail.com
Web: www.nevazatoribrasov.ro

Presedinte:
Gheorghe Virgil Lazar
Persoana de contact:
Gheorghe Virgil Lazar / Presedinte

Domeniu de activitate:
sanatate si servicii sociale

Anul infiintarii: 1961

Buget anual: intre 25.000 si 100.000 USD/an

Beneficiari: 2552
persoane cu dizabilitati

Numar angajati: 4
Numar voluntari: 26
Profil voluntari:
Pentru a deveni voluntar al Asociatiei Nevazatorilor Brasov o persoana trebuie sa fie deschisa, motivata, fara prejudecati si capabila sa interactioneze normal cu persoane cu dizabilitati. De asemenea trebuie sa dea dovada de onestitate, corectitudine, punctualitate si angajament. Este recomandat sa fie o buna cunoscatoare a limbii engleze, franceze sau germane, sa aiba cunostinte de operare calculator, acces la un calculator conectat la internet si o adresa e-mail functionala.

Cont Lei: RO23WBAN2511000008500569

Banca: SANPAOLO IMI Bank Romania, Sucursala Brasov
BIC / SWIFT: WBAN
Cod unic: 4317827

Raport narativ (55.00 KB)
Raport narativ (44.50 KB)
Raport financiar (29.00 KB)

Numar de accesari: 5587
English version
     

Asociatia Nevazatorilor din Romania - Filiala Judeteana Brasov ( ANVR-BV )

 Nevazatorii interesati de cursurile de informatica beneficiaza de instructori cu pregatire speciala si calculatoare echipate cu ultimele tehnologii de acces


Nevazatorii interesati de cursurile de informatica beneficiaza de instructori cu pregatire speciala si calculatoare echipate cu ultimele tehnologii de acces

 24 de concurenti de 10 judete ale tarii au participat la competitiile zonale ale nevazatorilor tinute la Brasov


24 de concurenti de 10 judete ale tarii au participat la competitiile zonale ale nevazatorilor tinute la Brasov

 Calculatoarele internet cafe-ului filialei sunt dotate cu cititoare de ecran si sintetizatoare vocale


Calculatoarele internet cafe-ului filialei sunt dotate cu cititoare de ecran si sintetizatoare vocale

Misiune

Asociatia Nevazatorilor din Romania - Filiala Braov actioneaza pentru integrarea persoanelor cu deficiente de vedere din judetul Brasov in viata economica, socio-profesionala, cultural-artistica si sportiva a judetului.

Doneaza online Adauga in lista de favorite

Obiective

Pentru indeplinire misiunii sale, Asociatia Nevazatorilor din Romania - Filiala Brasov urmareste atingerea urmatoarelor obiective: - sprijinirea persoanelor cu deficiente de vedere prin servicii de asistenta si reprezentare, asistenta in procurarea bunurilor adaptate pentru nevazatori, cursuri de perfectionare si reorientare profesionala; - organizarea de activitati pentru socializarea persoanelor cu defiente de vedere, activitati ce includ competitii de cunostinte generale, literare si sportive, intalniri, evenimente sociale, serbari, excursii si schimburi de experienta organizate fie de catre filiala, fie cu sprijinul acesteia; - asigurarea accesului la informatie a persoanelor cu deficiente de vedere prin acces gratuit la biblioteca electronica si internet cafe-ul filialei si oferirea de publicatii adaptate nevazatorilor la preturi minime; - educarea comunitatii pentru combaterea prejudecatilor legate de persoanele cu deficiente de vedere, prevenirea marginalizarii lor sociale si reducerea discriminarii existente impotriva lor pe piata muncii.


Trei motive pentru care organizatia merita sa primeasca o donatie:
  1. Asociatia Nevazatorilor din Romania Filiala Brasov este o organizatie neguvernamentala si depinde de donatii pentru a-si putea indeplini misiunea si a-si desfasura activitatea. In acest an incercam sa ajutam peste 2.500 dintre cei mai defavorizati locuito

  2. Cand faceti o donatie catre Asociatia Nevazatorilor din Romania Filiala Brasov aveti posibilitatea sa optati pentru una din activitatile noastre principale sau sa faceti o donatie generala, care nu este destinata unui program anume. Aceste donatii fara d

  3. 100 de persoane incep sa-si piarda vederea in fiecare zi. Sprijinul dumneavoastra ne ajuta sa reconstruim vieti devastate de pierderea vederii. Asociatia Nevazatorilor Brasov va multumeste pentru acest sprijin.

Organizatia in cifre:
1
Suntem prima organizatie din tara care ofera servicii permanente de educatie profesionala pentru nevazatorii adulti. Sprijinul dumneavoastra ne poate ajuta la mentinerea si diversificarea acestora.
47
Numarul copiilor nevazatori din judet pentru care organizam activitati recreative si de socializare. Sprijinul dumneavoastra ne poate ajuta in extinderea si diversificarea acestora.
87
Numarul nevazatorilor activi din judet. Sprijinul dumneavoastra ne poate ajuta sa contribuim la cresterea acestei cifre, prin informarea angajatorilor si reducerea discriminarii pe piata muncii.
1326
Numarul volumelor din bibliotecile noastre braille, audio mp3, biblioteci aflate in continua expansiune. Sprijinul dumneavoastra ne poate ajuta sa acceleram aceasta expansiune.
2000
Numarul nevazatorilor carora le-au fost distribuite in 2006 pachete igienice prin intermediul nostru. Sprijinul dumneavoastra ne poate ajuta sa ii asistam cu mai multe de bunuri de stricta necesitate.
2552
Numarul nevazatorilor din judet. Sprijinul dumneavoastra ne ajuta sa contribuim mai eficient la integrarea lor in viata economica, socio-profesionala, cultural-artistica si sportiva a judetului.
Principalele programe ale organizatiei

1.- Cursuri de operator calculator pentru nevazatori disponibile permanent (2006-prezent) Incepand din data de 2 octombrie 2006, Asociatia Nevazatorilor Brasov organizeaza cu caracter permanent cursuri de operator calculator pentru nevazatori. Aceste cursuri se vor organiza non-stop in functie de numarul de persoane interesate fiind prima forma de educatie pentru adulti nevazatori disponibila in mod permanent in tara noastra.
2.Campanie de informare a comunitatii referitor la persoanele cu deficiente de vedere (2006-prezent) In data de 30 iunie 2006, a avut loc lansarea brosurii ;Cum sa ghidati un nevazator care contine in premiera nationala linii de conduita cu sugestii privitoare la asistarea persoanelor cu deficiente de vedere. Evenimentul marcheaza inceputul unei campanii de informare prin intermediul careia Asociatia Nevazatorilor Brasov urmareste cresterea gradului de integrare in societate a nevazatorilor din judet. Centrul de Instruire si Consiliere pentru Nevazatori - Centrul ICON (2003-2004) Proiectul la care Filiala Brasov a Asociatiei Nevazatorilor din Romania a luat parte in calitate de partener a avut ca scop integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu deficiente de vedere. In urma proiectului 25 de nevazatori au obtinut diplome de operator calculator recunoscute de Ministerul Muncii, 12 dintre ei obtinand, in premiera nationala, si certificatul international ECDL Start. Astfel Romania a devenit a treia tara din lume in care astfel de certificate au fost eliberate si pentru nevazatori.
13-21 septembrie 2009 Asociatia a fost partener intr-un proiect privind tinerii proiect organizat si desfasurat in Germania Rostock de catre asociatia Ohne Barrieren.au participat la acest proiect un numar de 10 tineri nevazatori din Romania alaturi de alte 8 tari sarbatorind ziua persoanelor cu dizabilitati proiect numit "variety in europe"
2009-2011- parteneri intr-un proiect alturi de fundatii si institutii din Italia, Franta, Germania, proiect prin care se implemeteaza un program de invatare a limbii engleze adaptat persoanelor nevazatoare program numit ELLVIS
2008-prezent parteneri in infiintarea Centrului de readaptare functionala pentru deficienti de vedere proiect finantat prin programul Phare si sustinut in momentul actual de Consiliul Judetean Brasov iar asociatia asiguta managementul centrului.Centrul ofera servicii de consiliere psihologica, orientare stradala, cursuri de calculator cu sinteza vocala,deprinderi de viata cotidiana,activitati de petrecer a timpului liber.
iunie 2010-infiinatrea unui cabinet de masaj cu angajati nevazatori, cabinetul functioneaza in cadrul asociatiei.


Scopul in care se intentioneaza folosirea banilor

Demararea unor proiecte menite sa asigure facilitarea integrarii persoanelor cu deficiente de vedere din judetul Brasov in viata economica, socio-profesionala, cultural-artistica si sportiva a judetului necesita niste investitii initiale importante in echipamente, infrastructura si know-how, investitii ce depasesc puterea financiare a Asociatiei Nevazatorilor din Romania - Filiala Brasov.


Detalii despre beneficiarii proiectelor

Persoane cu deficiente de vedere din judetul Brasov, gradul I (handicap vizual grav) si gradul II (handicap vizual accentuat).


Surse de finantare

Cotizatii 79% Donatii 21%
© copyright 2005 CENTRAS - Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale.  /  Contact  /  Sitemap  /  Termeni si conditii  /  Privacy Policy